Γυροειδής Αλωπεκία, Bioanaplasis Δρ Ι Ράπτης, Αγία Παρασκευή Αθήνα

Τι είναι η Γυροειδής Αλωπεκία;

Η Γυροειδής Αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί τριχόπτωση σε μικρά τυχαία μπαλώματα. Η απώλεια τριχών συνήθως επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί και σε άλλες περιοχές του σώματος.
Αναπτύσσεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει τα θυλάκια των τριχών, με αποτέλεσμα την τριχόπτωση.
Η ακριβής αιτία της αλωπεκίας δεν είναι γνωστή. Ωστόσο, εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα που έχουν οικογενειακό ιστορικό άλλων αυτοάνοσων διαταραχών, όπως ο διαβήτης τύπου 1, η ρευματοειδής αρθρίτιδα,η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, ο ερυθηματώδης λύκος, το σκληρόδερμα και η λεύκη.
Η κατάσταση σπάνια έχει ως αποτέλεσμα την ολική απώλεια μαλλιών αλλά συνήθως αποτρέπει την ανάπτυξη των τριχών.
Η έκταση της τριχόπτωσης και της επανεμφάνισης ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Πώς γίνεται διάγνωση της Γυροειδούς Αλωπεκίας;

Ο Δρ. Ι. Ράπτης θα εξετάσει τα συμπτώματά σας για να διαπιστώσει αν έχετε αλωπεκία.
Μπορούν να γίνουν εξετάσεις αίματος αν υπάρχει υποψία για άλλες αυτοάνοσες καταστάσεις. Οι εξετάσεις αίματος είναι οι κατάλληλες για τη συγκεκριμένη διαταραχή που υποψιάζεται ο γιατρός. Ωστόσο, θα εξετάστει η πιθανότητα παρουσίας ενός ή περισσότερων μη φυσιολογικών αντισωμάτων. Εάν αυτά τα αντισώματα εντοπιστούν στο αίμα σας, συνήθως σημαίνει ότι έχετε αυτοάνοση διαταραχή.

Θεραπεία.

Παρόλαυτά υπάρχουν θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν τα μαλλιά να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και να αποτρέψουν μελλοντική απώλεια μαλλιών.
Συνήθεις θεραπείες περιλαμβάνουν ενέσεις στεροειδών ή κορτικοστεροειδή σε κρέμες και αλοιφές.
Άλλες θεραπείες  περιλαμβάνουν μινοξιδίλη, ανθραλίνη και σπανιότερα κυκλοσπορίνη.
Η γυροειδής αλωπεκία μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με μεγάλη επιτυχία με τη μέθοδο με αιμοπετάλια καθώς και σε μερικές περιπτώσεις με μεταμόσχευση μαλλιών FUE.
Καλέστε σήμερα για ενα ραντεβού στη Bioanaplasis για να εξεταστείτε απο τον Δρ. Ι. Ράπτη και να βρείτε μαζί τη λύση που σας ταιριάζει.