Τι είναι τριχόπτωση;

Πολύς κόσμος αρχίζει και ανησυχεί όταν βλέπει κάποιες τρίχες να πέφτουν. Φυσιολογικά λοιπόν χάνουμε κάθε μέρα πενήντα με εκατό τρίχες και μπορεί στην τριχόπτωση ο ρυθμός να μην είναι μεγαλύτερος, απλά δεν αντικαθίστανται με κανονική τρίχα αλλά ολοένα και με πιο αδύναμη, ή στο τέλος και καθόλου. Έτσι αρχίζουν τα μαλλιά να αραιώνουν.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δύο είναι, κατά κατηγορία, οι λόγοι:

  • εξωγενείς (φλεγμονές, τραύματα, χημικές ουσίες, χημειοθεραπεία, ακτινοβολίες)
  • ενδογενείς (ορμονικοί λόγοι, κληρονομικότητα).

Θεραπεύεται η τριχόπτωση;

Πρέπει πρώτα να διαγνώσουμε την αιτία και να την θεραπεύσουμε ή να την σταματήσουμε αν γίνεται. Μετά τα μαλλιά αποκαθίστανται άλλοτε σε μερικό και άλλοτε σε κανονικό βαθμό, ανάλογα με την αιτία και τον χρόνο που αυτή έδρασε. Ξεχωριστή οπωσδήποτε περίπτωση είναι η τριχόπτωση από κληρονομικά αίτια διότι αφορά τον πολύ κόσμο και διότι η αιτία της προς το παρόν δεν θεραπεύεται.

Στην περίπτωση αυτή η ρίζα της τρίχας είναι ορμονοευαίσθητη στην τεστοστερόνη. Έτσι δημιουργείται ένα περιβάλλον, άστο πούμε, ελαφράς φλεγμονής άσηπτης βεβαίως, οπότε η ρίζα σιγά σιγά αδυνατίζει και τελικά πεθαίνει.

Τι κάνουμε λοιπόν στην τριχόπτωση από κληρονομικότητα που αφορα τόσο κόσμο;

Όπως είπαμε, η αιτία προς το παρόν δεν θεραπεύεται. Βεβαίως οι μέχρι τώρα φαρμακευτικές θεραπείες, βελτίωναν με διαφορετικό η κάθε μία τρόπο (και ενίοτε με παρενέργειες) το ορμονικό περιβάλλον της ρίζας, με αποτέλεσμα να την ανακουφίζουν για λίγο, αλλά να μην της δίνουν νέα δύναμη.

Ποιο όπλο έχουμε τώρα για να συνεχίσουμε την προσπάθεια της θεραπείας της κληρονομικής τριχόπτωσης;

Έπρεπε να κάνουμε κάτι για να δώσουμε νέα δύναμη στην τρίχα. Αυτό το κάτι είναι το δυνάμωμα των βλαστοκυττάρων της τρίχας που με την σειρά τους σπρώχνουν την ρίζα της να ξαναγεννήσει νέες τρίχες. Η θεραπεία PST κάνει ακριβώς αυτό.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί τα κύτταρα του δικού μας αίματος, τα οποία με κατάλληλη επεξεργασία, ελευθερώνουν παράγοντες που επιδρούν στα βλαστοκύτταρα της τρίχας, διατάζοντας τα, να παράγουν τα βασικά της συστατικά και κυρίως κερατίνη. Αυτό δεν το κάνει καμία άλλη μέθοδος. Τα μαλλιά έτσι όχι μόνον σταματούν να πέφτουν αλλά οι αδύναμες και λεπτές τρίχες δυναμώνουν και αποκτούν όγκο.

Ποιες είναι οι προυποθέσεις για να κάνει κάποιος θεραπεία PST για τριχόπτωση;

Εφόσον είναι το δικό μας αίμα, ο καθένας που έχει τρχόπτωση μπορεί να κάνει την θεραπεία, αρκεί να μην έχει σοβαρή πάθηση στο αίμα, ή να βρίσκεται υπό θεραπεία για κακοήθη νόσο. Χρειάζεται μόνο μία συνεδρία, όπου δίνεις λίγο αίμα για να έχεις θεαματική βελτίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα .Η θεραπεία γίνεται ανάμεσα στα αδύναμα μαλλιά κάνοντας πρίν λίγη τοπική αναισθησία. .Την ίδια μέρα μπορείς να επιστρέψεις στη ν εργασία σου. Τα αποτελέσματα έρχονται σε 2-3 μήνες.