Ποιός απο μας κοιτάζοντας κάποιον δεν επικέντρωσε το βλέμμα του στα πεταχτά αυτιά η αλλιώς αφεστώτα ώτα.

Είναι η πιό συχνή δυσμορφία και θα μιλήσουμε για αυτήν

Τα παιδιά που έχουν αυτήν την δυσμορφία γίνονται πάντα αντικείμενο κοροιδίας στο σχολείο διότι οι γονείς δεν αποφασίζουν εύκολα οτι πρέπει να χειρουργηθούν κυρίως λόγω ηλικίας. Εδώ πρέπει να τονίσω οτι δεν υπάρχει καμία αντένδειξη διότι στην ηλικία των επτά ετών έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των αυτιών.

Η επέμβαση αυτή γίνεται πάντα σε κλινική με γενική αναισθησία και διαρκεί μία ώρα. Στα παιδιά που είναι στην εφηβεία και στους ενήλικες μπορεί να γίνει και με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. Η επέμβαση γίνεται πίσω από το αυτί έτσι ώστε δεν φαίνεται.

Δύο ώρες μετά το τέλος της επεμβάσεως ο ασθενής πάει σπίτι του φορώντας ένα ελαστικό επίδεσμο για μία εβδομάδα , ο οποίος σταθεροποιεί τα αυτιά στην νέα τους θέση και παράλληλα τα προστατεύει Ακολουθεί επίσης λιγοήμερη παυσίπονη και αντιβιωτική αγωγή.

Γενικά είναι σχετικά εύκολη επέμβαση, που απαλλάσει από αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα που οπωσδήποτε δημιουργεί άσχημες ψυχολογικές καταστάσεις ιδίως στο παιδί και που οι γονείς πρέπει πάντα να προσέχουν.