Στην σημερινή εποχή η παχυσαρκία έχει γίνει διαδεδομένο και σοβαρό πρόβλημα και συμβάλλει στην ανάγκη για ιατρική επέμβαση.

Κάθε υποψήφιος γιά την επέμβαση όμως πρέπει πρώτα να χάσει το περιττό βάρος, να σταθεροποιηθεί δηλαδή διατροφικά και μετά να προχωρήσει στην επέμβαση στα σημεία που η δίαιτα δεν μπορεί να βοηθήσει πλέον.

Είναι τρόπος αδυνατίσματος;

Δεν μιλάμε για μέθοδο αδυνατίσματος, αλλά για λιπογλυπτική που όχι μόνον αφαιρεί αυτό το περιττό λίπος, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να δίνει την δυνατότητα στον ιατρό να το προσθέσει αλλού, αν χρειάζεται.

Τι γίνεται στην επέμβαση αυτή;

Στην ουσία αφαιρούμε μεγάλο αριθμό λιποκυττάρων. Αυτά που παραμένουν είναι μεν πολύ λιγότερα αλλά διατηρούν την ικανότητα τους να αποθηκεύουν λίπος και να φουσκώνουν. Συνεπώς μετά από μιά τέτοια επέμβαση εννοείται ότι πρέπει να ακολουθήσει μία ισορροπημένη διατροφή και βέβαια και γυμναστική ώστε να αναπληρώσουμε τον μυικό ιστο που στηρίζει το υποδόριο λίπος και το βάρος να παραμείνει σταθερό.

Πού μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση;

Μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση σχεδόν οπουδήποτε στο σώμα. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία αν το πρόβλημα είναι πολύ μικρό η με τοπική και μέθη η με γενική αναισθησία αν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και διαρκεί απο μισή έως δύο ώρες. Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με άλλες διορθωτικές επεμβάσεις όπως στούς μαστούς στην κοιλιά η στο πρόσωπο.

Μετά την επέμβαση δεν χρειάζεται βραδινή παραμονή στην κλινική και η επάνοδος στην εργασία γίνεται μετά 2-4 μέρες φορώντας ειδικό κορσέ για δέκα, έως είκοσι μέρες. Η λιποαναρρόφηση είναι πολύ συχνή επέμβαση που αφαιρεί το περιττό λίπος αλλά προσοχή δεν διορθώνει την κυτταρίτιδα. Δίνει ένα σμιλευτό κορμί που χρειάζεται βέβαια πλέον και σωστή συντήρηση.