Πολλές φορές βλέπουμε στην παραλία ωραίες και σχετικά νέες γυναίκες που όμως το αισθητικό σύνολο χαλάει μια πλαδαρή η ρυτιδιασμένη κοιλίτσα.

Η κοιλιοπλαστική έχει σαν σκοπό την αισθητική αποκατάσταση της κοιλιακής περιοχής του ανθρώπου η οποία έχει διαταραχθεί λόγω χαλαρότητας των κοιλιακών τοιχωμάτων και του δέρματος και προσοχή δεν είναι τρόπος να χάσει κανείς βάρος

Ποιες είναι οι αιτίες και πότε χρειάζεται να γίνει η επέμβαση;

Είναι μια κατάσταση που αφορά άτομα παχύσαρκα και μη και οφείλεται σε πολλούς λόγους. Η εγκυμοσύνη στις γυναίκες και η παχυσαρκία στους άνδρες είναι οι κυριότερες αιτίες. Άλλες αιτίες είναι η μείωση της ελαστίνης στο δέρμα η επίδραση της βαρύτητας και η έλλειψη σωματικής άσκησης. Επίσης η ύπαρξη αντιαισθητικών ραγάδων στο δέρμα της κοιλιάς που μπορεί να είναι ο μοναδικός λόγος για να γίνει η κοιλιοπλαστική. Πολλές φορές η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση στο κοιλιακό τοίχωμα. Πάντως αν κάποιος είναι παχύσαρκος πρέπει πρώτα να χάσει βάρος για λόγους χειρουργικής ασφάλειας αλλά και καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος.

Υπάρχουν Αντενδείξεις;

Η κοιλιοπλαστική δεν πρέπει να γίνεται σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας. Όμως ασθενείς με αγγειακά προβλήματα όπως οι πάσχοντες από διαβήτη και αρτηριοσκλήρυνση οι χρόνιοι καπνιστές όσοι έχουν κιρσούς και προβλήματα πήξεως αίματος μπορεί να χειρουργηθούν κατόπιν ιδαίτερης αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Η ασθενής μετά τις συνήθεις προεγχειρητικές εξετάσεις χερουργείται με γενική αναισθησία. Η επέμβαση διαρκεί δυο με τρεις ώρες. Γίνεται τομή στο κάτω μέρος της κοιλιάς που καλύπτεται από το εσώρουχο. Η ασθενής φορά ελαστικό επίδεσμο και παραμένει στην κλινική για 1-2 μέρες. Ακολούθως βγαίνει από το νοσοκομείο και λαμβάνει παυσίπονα και αντιβίωση για μια βδομάδα. Φορά επίσης ελαστική ζώνη για 1 μήνα. Μετά την βδομαδα αφαιρούνται τα ράμματα και μπορεί να επανέλθει στην εργασία της εφόσον δεν ειναι χειρονακτική. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται αποχή για ένα μήνα. Γενικά η κοιλιοπλαστική είναι επέμβαση ασφαλής και δίνει οριστική λύση στη χαλαρότητα των κοιλιακών τοιχωμάτων, αρκεί να ακολουθεί κανείς προσεκτική διατροφή και κάποια σωματική άσκηση. Έχει δε το πλεονέκτημα οτι η τομή είναι μη ορατή γιατί καλύπτεται πάντα από το εσώρουχο.