Βλεφαροπλαστική

Λίγα λόγια για την ανάγκη βλεφαροπλαστικής

Είναι γεγονός οτι οι άνθρωποι κοιτάζονται κατ εξοχήν στα μάτια, τα οποία είναι ταυτόχρονα και το κυρίως εργαλείο έκφρασης του ανθρώπου. Παράλληλα όμως, είναι και το πρώτο χρονικά αισθητικό στοιχείο το προσώπου που εμφανίζει αισθητικές αλλοιώσεις. Συνεπώς λοιπόν η βλεφαροπλαστική είναι η πρώτη αιτιολογικά επέμβαση από πλευράς αναγκαιότητας. Είναι η επέμβαση που διορθώνει την αισθητική και εν μέρει την σωστή λειτουργία των βλεφάρων.

Ανόρθωση φρυδιών και ρυτίδων οφθαλμών – Βλεφαροπλαστική

Με το πέρασμα του χρόνου υπάρχει πτώση ιδίως του άκρου του φρυδιού που επιρρεάζει το άνω βλέφαρο, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ρυτίδες στο πλάϊ του οφθαλμού, που δείχνει έτσι μία γερασμένη εικόνα στην όψη.

Η ανόρθωση του φρυδιού σε συνδυασμό με την βλεφαροπλαστική (βλέπε βλεφαροπλαστική) διορθώνει και τις πλαϊνές ρυτίδες και ξαναδλινει την χαμένη ζωντάνια και νεανικότητα στην όψη.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί δυόμιση ώρες.

Η βλεφαροπλαστική είναι πολύ συχνή επέμβαση και αφορά κάθε ηλικία μετά τα τριάντα.

Είμαι 30 χρονών μήπως πρέπει να κάνω βλεφαροπλαστική;

Μπορεί γιατί η κληρονομικότητα, σπάνια, επιβάλλει την επέμβαση σε μικρή ηλικία που μπορεί να είναι και τα 25 έτη. Έτσι στους νέους μπορεί να έχουμε υπέρμετρη συγκέντρωση λίπους στο άνω και κάτω βλέφαρο.

Γιατί πρέπει να κάνω βλεφαροπλαστική;

Ρυτιδιασμένα βλέφαρα, σακούλες, κουρασμένο βλέμμα είναι εικόνες που μας γερνούν το πρόσωπο. Έχουμε επιπρόσθετα λέπτυνση και ρυτίδωση του δέρματος του άνω βλεφάρου καθώς και σχετική πτώση των φρυδιών η οποία μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Κακές συνήθειες όσον αφορά τον ύπνο, δηλαδή, είτε πολύς ύπνος, είτε αϋπνία, καθώς επίσης καταστάσεις αλλεργίας και νεφρικής η καρδιακής ανεπάρκειας σπάνια, ορμονικές ανωμαλίες, όπως του θυρεοειδούς, η μυασθένεια, η εκ γενετής ανεπάρκεια του μυ που σηκώνει το άνω βλέφαρο, η φωτογήρανση από ηλιοθεραπεία και η κακή χρήση γυαλιών καθως και η έντονοι μορφασμοί στην έκφραση, επιβαρύνουν την κατάσταση των βλεφάρων.

Είναι ταλαιπωρία αυτή η επέμβαση;

Η βλαφαροπλαστική. είναι επέμβαση γρήγορη και αναίμακτη και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη.

Οι τομές που γίνονται στο άνω και κάτω βλέφαρο παύουν σύντομα να είναι εμφανείς, λόγω της θέσεως τους αλλά και της φύσεως του δέρματος των βλεφάρων. Τα βλέφαρα θα πρησθούν για τρείς μέρες και πιθανόν να σκουρίνουν λίγο για μερικές μέρες, όμως η μετεγχειρητική πορεία είναι σύντομη και ανώδυνη και τα ράμματα αφαιρούνται την 5η μέρα.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια πολύ συχνή επέμβαση, που απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ηλικιών και των δυο φύλων. Είναι μεγάλης αισθητικής σημασίας, διότι εξαρτάται από αυτήν η νεανικότητα και φρεσκάδα στην έκφραση του ανθρώπου. Και μερικές φορές και το εύρος οράσεως. Δεν έχει επιπλοκές, η μετεγχειρητική της πορεία είναι σύντομη και ανώδυνη. Γίνεται, ακόμη και στο ιατρείο και βέβαια το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αρκεί ο γιατρός να τηρεί το μέτρο.

Αρκεί η βλεφαροπλαστική για να διορθωθεί η εικόνα του ματιού;

Πράγματι στις μεσαίες ηλικίες και πάνω συνυπάρχει και κάποιου βαθμού πτώση των φρυδιών. Αν κάνουμε μόνο βλεφαροπλαστική δεν θα είναι αρκετό.

Η ανόρθωση των φρυδιών γίνεται εύκολα και γρήγορα με τοπική αναισθησία και μέθη συνήθως, και σε συνδυασμό με βλεφαροπλαστική αλλά γίνεται και μόνη της, αν χρειάζεται, συνήθως σε νεαρότερες ηλικίες. Η μετεγχειρητική της πορεία είναι σύντομη και ανώδυνη

Αποκατάσταση Φρυδιών

Τα φρύδια και τα βλέφαρα αποτελούν μία ενιαία αισθητική μονάδα. Η σύγχρονη μεταμόσχευση φυσικών τριχών με τοπική αναισθησία αποκαθιστά τέλεια τα ελλείματα στα φρύδια, καθώς και τα τατουάζ φρυδιών που δείχνουν ψεύτικα γιατί δεν έχουν όγκο.

vlefaroplastiki_prinvlefaroplastiki_meta