Το ωραίο στήθος είναι ένα εξαιρετικά σπουδαίο στοιχείο του σώματος, απαραίτητο στην ψυχολογία της γυναίκας.

Δυστυχώς όμως με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και το λίπος χάνει την πυκνότητα του. Το στήθος χάνει το σχήμα του και τη σκληράδα του και αρχίζει να σακουλιάζει. Η ανόρθωση είναι μια χειρουργική επέμβαση που σηκώνει και ανασχηματίζει το πεσμένο στήθος για αρκετά χρόνια. Επίσης μειώνει το μέγεθος της άλω δηλαδή του σκούρου δέρματος που περιβάλει τη θηλή. Εάν το στήθος σας είναι μικρό η έχει χάσει όγκο όπως μετά την εγκυμοσύνη, η ταυτόχρονη είσοδος ενός ενθέματος μαζί με την ανόρθωση, αυξάνει και τη σκληρότητα και το μέγεθος.

Ποιες είναι οι καλύτερες υποψήφιοι για ανόρθωση;

Πρόκειται για γυναίκες υγιείς και ψυχολογικά σταθερές, που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε γυναίκες με μικρά και πεσμένα στήθη. Στα μεγάλα στήθη τα αποτελέσματα διαρκούν λιγότερο, λόγω της δράσεως της βαρύτητας.

Συνήθεις υποψήφιοι είναι οι γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη, μετά από αδυνάτισμα, η επεμβάσεις υγείας στο στήθος. Εάν σχεδιάζετε όμως να κάνετε άμεσα άλλο παιδί, θα ήταν καλή ιδέα να αναβάλετε την εγχείρηση, παρά το γεγονός ότι η ανόρθωση δεν επηρεάζει την γαλακτοφορία, διότι η νέα εγκυμοσύνη θα ξανακρεμάσει το στήθος ως ένα βαθμό.

Σχεδιάζοντας την επέμβαση

Ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει τα στήθη σε καθιστή η όρθια θέση. Κατόπιν θα αναφέρει τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία όπως είναι η ηλικία, το μέγεθος και σχήμα του στήθους, η κατάσταση του δέρματος και το εάν οι προθέσεις είναι αναγκαίες και συνήθως είναι. θα συζητηθεί επίσης το μέγεθος και η θέση της θηλής και της άλω, καθώς και το μέγεθος του στήθους που επιθυμεί η γυναίκα, εάν βεβαίως χρειάζεται αύξηση.

Επίσης το καλό ιατρικό ιστορικό και η μαστογραφία μετά κάποια ηλικία είναι αναγκαία. Επιβάλλονται επίσης η διακοπή του καπνίσματος και οι συνήθεις προεγχειρητικές εξετάσεις.

Η επέμβαση γίνεται σε κλινική με γενική αναισθησία. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Μετα την επέμβαση

Η χρήση ελαστικού επιδέσμου ειναι απαραίτητη γιατί το στήθος πρήζεται και βαραίνει για λίγες μέρες. Αυτό βοηθάει επίσης στην ελάττωση των μετεγχειρητικών ενοχλήσεων. Κατόπιν αντικαθίσταται με μαλακό στηρικτικό στηθόδεσμο. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά μία έως δυο εβδομάδες. Η ελαττωμένη αίσθηση των θηλών μετά την επέμβαση είναι πάντα προσωρινή. Χρειάζεται αποφυγή του σεξ για δέκα μέρες και έντονων σωματικών ασκήσεων για ένα μήνα. Η επάνοδος στην εργασία, γίνεται μετά μια εβδομάδα και δεν επηρεάζεται η ικανότητα για γαλακτοφορία.

Πώς θα είμαι μετά;

Ειναι σημαντικό να έχει η γυναίκα υπόψιν της ότι η επέμβαση αφήνει λεπτές ουλές μόνιμα, οι οποίες λευκαίνουν μετά το εξάμηνο και γίνονται δυσδιάκριτες. Επίσης πρέπει να γνωρίζει, ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, εξ αίτιας της επιδράσεως της ηλικίας, της βαρύτητας η νέων κυήσεων. Πάντως όταν χρησιμοποιούνται και προθέσεις, τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο και πάντοτε ανάλογα με το μέγεθος του μαστού.

Είναι βέβαιο ότι ένα ανορθωμένο στήθος μεσαίου μεγέθους, δίνει στη γυναίκα περισσότερη θηλυκότητα και αυτοπεποίθηση για πολλά χρόνια και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής της.

Πότε χρειάζονται οι προθέσεις στήθους;

Το στήθος μπορεί απλά να είναι μικρό καί να μην χρειάζεται ανόρθωση παρά μόνον αύξηση. Άλλωστε πολλές φορές ένα πεσμένο στήθος διορθώνεται μόνο με την τοποθέτηση προθέσεων.

Τότε αρκεί η τοποθέτηση προθέσεων σιλικόνης η ορρού το μέγεθος του οποίου έχει να κάνει με τον σωματότυπο και την επιθυμία της γυναίκας αλλά και την αισθητική αντίληψη του μέτρου.

Και σαυτήν την περίπτωση, όπως και στην ανόρθωση καλόν είναι να αναβάλλεται η επέμβαση εάν πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα εγκυμοσύνη.

Συνήθως η τοποθέτηση γίνεται με τομή γύρω από την θηλή, η κάτω από τον μαστό, έτσι ώστε να μην φαίνεται μετά τίποτα. Βέβαια είναι καλύτερα οι προθέσεις να μην είναι πολύ μεγάλες, ώστε να κρατιέται στη θέση του πολλά χρόνια.

Έχει επιπτώσεις στην υγεία η πρόθεση σιλικόνης;

Στην υγεία φυσικά και δεν έχει. Οι προθέσεις χρησιμοποιούνται τριάντα χρόνια από εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο. Όμως επειδή είναι ξένο σώμα για τον οργανισμό, εξαιρετικά σπάνια, δημιουργείται μία σκληρή θήκη γύρω από την πρόθεση, που είναι ψηλαφητή και ενίοτε ενοχλητική.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να αφαιρείται η θήκη και να μπαίνει καινούργια πρόθεση. Η μετεγχειρητική πορεία είναι παρόμοια με την τεχνική της ανόρθωσης και πιο ήπια. Το στήθος σταθεροποείται στην νέα θέση και σχήμα, ένα με δύο μήνες μετά την επέμβαση.

Η αυξητική επέμβαση στο στήθος είναι πολύ συχνή επέμβαση και τα αποτελέσματα πάντα εντυπωσιακά και ωφέλιμα αρκεί να τηρείται και το μέτρο βέβαια.