Τι είναι αντιγήρανση;

Είναι η θεραπεία με την οποία επιδιώκουμε την διόρθωση των βλαβών που επιφέρει στο δέρμα , κυρίως του προσώπου , ο χρόνος και η ηλιακή ακτινοβολία.
Και οι δύο αυτές αιτίες σπάνε το κολλαγόνο του δέρματος , μειώνουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου , ελαστίνης και υαλουρονικού και αφυδατώνουν το δέρμα με αποτέλεσμα να αλλάζει και η μάζα του (μειώνεται) και η επιφάνεια του (ρυτιδώνεται).

Μπορεί αυτή η διαδικασία να σταματήσει;

Στην ουσία το βιολογικό μας ρολόι δεν σταματά. Μπορούμε όμως να το κάνουμε να τρέχει πιο αργά , διορθώνοντας και αρκετές από τις υπάρχουσες βλάβες του.

Αυτό μπορεί να γίνει σε όλες τις περιπτώσεις;

Σε κάθε άνθρωπο και τύπο δέρματος γίνεται , αρκεί βεβαίως να επιλέξουμε τον ξεχωριστό για την κάθε περίπτωση τρόπο και μέθοδο, ή και τον συνδυασμό τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι θεραπείας;

Υπάρχουν κατ αρχάς οι μέθοδοι που εφαρμόζονται στην επιφάνεια του δέρματος , όπως η λείανση του με μηχανικό η χημικό τρόπο (κρύσταλλοι , laser , peeling).
Και υπάρχουν και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται με ενέσεις μέσα στο δέρμα και είναι τριών ειδών. : αυτές που γεμίζουν τι ρυτίδες (υαλουρονικό) αυτές που διώχνουν τις ρυτίδες έκφρασης (bottox) και αυτές που ανανεώνουν το δέρμα από μέσα προς τα έξω και είναι η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και ιχνοστοιχεία και το PRT .

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος;

Ο κάθε τρόπος είναι ξεχωριστός, γιατί ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να έχει προτεραιότητα, όπως λόγου χάριν το bottox για τις ρυτίδες έκφρασης και όπως είπα σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται ο συνδυασμός τους γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο όπως λόγου χάριν ένα πρόσωπο βαθειά ρυτιδιασμένο και έντονα αφυδατωμένο.

αντιγήρανση

Τι είναι η μεθοδος με αιμοπετάλια;

Η μέθοδος αυτή είναι η πιο τελευταία , σύγχρονη επιστημονικά και η πιο ουσιώδης , διότι αυξάνει την παραγωγή από τον οργανισμό, νέων σειρών κολλαγόνου ελαστίνης και υαλουρονικου και των κυτταρων που τα παράγουν και τα στηρίζουν , αυξάνοντας έτσι την φυσιολογική ενυδάτωση του δέρματος και βελτιώνοντας σημαντικά την εμφάνιση του[ εξαφάνιση λεπτών ρυτίδων, λείανση επιφάνειας και πιο φωτεινό δέρμα ] και αυξάνοντας πολύ τον χρόνο διάρκειας αποτελέσματος.

Γιατί είναι τόσο καλή αυτή η μέθοδος;

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί τα κύτταρα του δικού μας αίματος, τα οποία με κατάλληλη επεξεργασία, ελευθερώνουν παράγοντες που επιδρούν στα βλαστοκύτταρα του δέρματος , διατάζοντας τα, να παράγουν τα βασικά του συστατικά που προανέφερα, όπως όταν είμαστε πολύ νέοι και για μακρύ χρονικό διάστημα. Αυτό δεν το κάνει καμία άλλη μέθοδος.

Είναι αυτός ο τρόπος ασφαλής;

Είναι απόλυτα ασφαλής διότι είναι το δικό μας αίμα [ καμία περίπτωση φλεγμονής ή αλλεργίας ] και εξαιρετικά αποτελεσματικός , διότι επιδρά στα βλαστοκύτταρα , πού ως γνωστό είναι το μέλλον της Ιατρικής.

Όλοι αυτοί οι τρόποι είναι εύκολο και ανώδυνο να εφαρμοστούν;

Γίνονται όλοι στο ιατρειο μόνο με την εφαρμογή μιάς τοπικής αναισθητικής κρέμας. Άλλοι χρειάζονται μία συνεδρία πού απαναλαμβάνεται δύο φορές τον χρόνο (bottox) και άλλοι δύο ή τρείς συνεδρίες πού επαναλαμβάνονται κάθε ενάμισυ με δύο χρόνια όπως η μέθοδος με αιμοπετάλια.

Πόσο γρήγορα επιστρέφει κανείς στην δουλειά του μετά την συνεδρία;

Είτε την επομένη μέρα όπως με το bottox, είτε μετά δύο μέρες όπως το μέθοδος με αιμοπετάλια, είτε μετά τρείς ή τέσσερις με τα διάφορα peeling.

Τελικά είναι όλα αυτά ακριβά;

Μάλλον είναι συμβατά με την πραγματικότητα και το τι προσφέρουν. Οι τιμές κυμαίνονται από εκατό έως τετρακόσια ευρώ ανά συνεδρία και ανάλογα με την μέθοδο.

Και μια συμβουλή: όλα τα δέρματα χρειάζονται πάντα ενυδατικές και αντηλιακές κρέμες για καθημερινή συντήρηση, είτε εφαρμόζεται κάποια θεραπεία είτε όχι.